تحولات لبنان و فلسطین

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تفاهم‌نامه امروز سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و بنیاد برکت، گفت: اگر ما از کشاورز می‌خواهیم که محصول مورد نظر ما را کشت کند، باید برای تولیدکننده مزیت هم ایجاد کنیم، بنابراین بنیاد برکت در این زمینه کمک می‌کند.

برنامه دولت برای ایجاد مزیت در الگوی کشت و حمایت از مزارع بهره‌ور ‌

به گزارش قدس آنلاین، امروز سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و بنیاد برکت، تفاهم‌نامه‌ای درحمایت از طرح‌های نوآور و ارتقای بهره‌وری بخش کشاورزی امضا کردند.

‌سیدمجتبی خیام نکویی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در این مراسم به نقش امنیت غذایی و توسعه پایدار در کشور و جهان اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری هم بارها اعلام کرده‌اند که امنیت غذایی اهمیت درجه یک کشور است. 

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه محدودیت‌های منابع تولید امروزه ارزش امنیت غذایی در کشور و جهان را دوچندان کرده است گفت: این یکی دو دهه اخیر میانگین بارش در کشور ۳۰ میلیمتر کاهش یافته، خشکسالی‌ها و تغییرات اقلیم هم به محدودیت‌های تولید اضافه شده است.

وی اظهار داشت: برای فائق آمدن بر این مشکلات باید انقلاب بهره‌وری در بخش کشاورزی به وجود بیاید، افزایش بهره‌وری و در حقیقت انقلاب در تولید از مسیر علم و فناوری باید بگذرد و در این راستا نه تنها از ظرفیت‌های بخش تحقیقات بلکه از ظرفیت دانش سایر کشورها و نهادهای بین‌المللی هم باید استفاده کرد. 

خیام نکویی تصریح کرد: برای ارتقای بهره‌وری و ثبات در تولید و افزایش امنیت غذایی در کشور حتما باید از ظرفیت‌های نهادهای حاکمیتی هم استفاده شود. 

به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، تا سال ۱۴۳۰ جمعیت کشور ۱۰۳ میلیون نفر خواهد بود که برای تغذیه این میزان جمعیت ۱۸۰ میلیون تن غذا نیاز است.

وی افزود: در صورتی که بتوانیم از ظرفیت‌های بنیاد برکت استفاده کنیم، تحول چشمگیری در تولیدات کشاورزی ایجاد خواهد شد.

خیام نکویی افزود: یکی از کارهایی که بنیاد برکت انجام خواهد داد این است که برای مزارع بهره‌ور و نمونه، تسهیلات بدهد، ضمن اینکه پیشنهاد ما این است بخشی از طرح الگوی کشت را به عنوان نمونه در استان‌های کشور انجام دهد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: اگر ما از کشاورزان می‌خواهیم که محصول مورد نظر ما را کشت کنند، بنابراین در مورد آن باید برای تولیدکننده مزیت ایجاد کنیم، بنابراین بنیاد برکت در این زمینه کمک می‌کند.

وی ‌با بیان اینکه طبق اعلام فائو تا سال ۲۰۵۰ قیمت محصولات کشاورزی در جهان دو تا سه برابر افزایش خواهد یافت، گفت: در این زمینه باید همه تلاش خود را برای ثبات بازار و افزایش تولید داشته باشیم.

در ادامه این مراسم محمد ترکمانه، مدیرعامل بنیاد برکت هم به طرح‌های در حال اجرا در این بنیاد اشاره کرد و گفت: برای افزایش بهره‌وری در این طرح‌ها هم ‌به حمایت‌های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیاز داریم تا از ظرفیت‌های دانش، تحقیقات و پژوهش آنها استفاده کنیم، تسهیلات مناسبی هم درنظر گرفته شده تا درباره طرح‌هایی که سازمان تحقیقات معرفی می‌کند ارائه شود.

ترکمانه گفت: پیشنهاد ما این است که چند تا طرح نمونه و موفق که با بنیاد برکت انجام می‌شود هم در استان‌ها معرفی شود که در این صورت مقبولیت خوبی بین کشاورزان خواهد داشت.

در ادامه این مراسم به مفاد تفاهم‌نامه‌های انجام شده بین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و بنیاد برکت اشاره شد که از جمله آن توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی، ترویجی و پژوهشی برای اجرای طرح‌های کشاورزی است.

قرار است دو طرف در حوزه تولید نهال، بذر، تولیدات گلخانه‌ای، علوفه‌ای، دانه روغنی، گیاهان دارویی، پرورش طیور و آبزیان ‌همکاری ‌کنند.

‌قرار است با مشارکت دو طرف در زمینه ارتقای بهره‌وری تولیدات کشاورزی همکاری شود. همچنین تسهیلات لازم برای مزارع برپایه دانش‌بنیان از سوی بنیاد برکت ارائه شود.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.